Waar wij voor staan

V.Z.W. Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld (A.K.R.) wil een club zijn waar elk lid op individuele manier invulling kan geven aan zijn of haar ambities in het schaatsen.  Van beginner tot wedstrijdschaatser : bij ons ben je aan het juiste adres !  Jongens, meisjes, volwassenen, iedereen is welkom vanaf 4 jaar.

Fairplay, respect en teamsfeer zijn de sleutelbegrippen binnen onze sportclub. Hiertoe bieden wij een uitgebreid gamma aan activiteiten aan, zowel sportief georiënteerd  op en naast het ijs, als recreatief. Zo organiseren wij naast de schaatslessen off-ice conditie- en danslessen en houden wij o.a.. een jaarlijks gala, sinterklaasfeest enz.

In onze club is er aandacht voor elk lid: talent of niet. De trainers zorgen ervoor dat elke schaatser voldoende kansen krijgt.

Er wordt lesgegeven in kleine groepjes.  Zo krijgt elk lid voldoende individuele aandacht en een gedegen begeleiding.  De vorderingen van onze leden worden door onze trainers geëvalueerd via een motiverend opvolgsysteem.  Zo kan iedere schaatser bij AKR op zijn of haar eigen tempo vooruitgang boeken.

We zijn uiteraard op de eerste plaats een sportclub dus ook op competitief vlak wordt er volop ingezet. Onze leden kunnen deelnemen aan wedstrijden in binnen- en buitenland, en dit op alle niveaus (recreanten, competitieleden, volwassenen en ijsdansen).