Mission statement

Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld wil een club zijn waar elk lid op individuele manier invulling kan geven aan zijn of haar ambities in het schaatsen.  Van beginner tot wedstrijdschaatser: bij ons ben je aan het juiste adres !  Wij zijn een non-profitorganisatie en verwelkomen leden van elke economische, etnische en culturele achtergrond.  Jongens en meisjes vanaf 4 jaar en volwassenen kunnen bij ons terecht.

Wij dragen fair-play, collegialiteit en clubgevoel hoog in het vaandel.  Hiertoe bieden wij een uitgebreid gamma aan activiteiten aan, zowel sportief georiënteerd  op en naast het ijs, als recreatief.

Er wordt lesgegeven in kleine groepjes.  Zo krijgt elk lid voldoende individuele aandacht en een gedegen begeleiding.  De vorderingen van onze leden worden door onze trainers geëvalueerd via een motiverend opvolgsysteem.  Zo kan iedere schaatser bij AKR op zijn of haar eigen tempo vooruitgang boeken.